Életmód


2017. 10. 03.

3+1 jel, hogy nem iszol eleget

Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire fontos a megfelelő napi folyadékbevitel, de sajnos még mindig nem vesszük elég komolyan. Néhány jel, ami arról árulkodik, hogy ideje változtatnod ezen az egészséged érdekében!


2017. 07. 25.

Csapvíz vagy ásványvíz?

Nyáron a folyadékpótlás fontosságát hangsúlyozza minden fórum. De vajon a csapvíz vagy az ásványvíz a jobb megoldás a szomjoltásra? Esetleg van egy harmadik is?

tovább


2017. 07. 18.

Hogyan szoktassuk rá a gyereket a vízivásra?

A 30 fok feletti hőmérséklet nem csupán a felnőttek és idősek, hanem a gyerekek szervezetét is megviseli. Ebben az időszakban a folyadékfogyasztás egészségünk megőrzésének kritikus pontja. Íme pár tanács, hogy a gyereket rávegyük a vízivásra.

tovább


2017. 07. 13.

Víz diéta?!

A víz jóllakottság érzetet kelt, gyorsítja az anyagcserét, eltávolítja a méreganyagokat. Enyhíti a fejfájást, javítja a bőr állapotát és még számtalan jótékony hatását tudnánk felsorolni. Ki ne szeretné ezeket fokozni?

tovább


2017. 07. 10.

Hogyan vegyük rá magunkat a vízivásra?

Napi 2 és 2,5 l víz elfogyasztása néha lehetetlen küldetésnek bizonyul, pedig számtalanszor hallottuk már, hogy egészségünk egyik alappillére, hogy megfelelően hidratáljuk szervezetünket. Különösen fontos ez nyáron, amikor a hőmérő higanyszála az egekbe szökik. Pár módszer, hogy azok is le tudják gyűrni a szükséges vízmennyiséget, akik számára ez a „feladat” nehézséget okoz.

tovább


2017. 06. 27.

Forró ital a forróságban?

A nagy melegben valószínűleg legutoljára jutna eszünk be egy pohár forró tea után nyúlni, pedig nem is gondolnánk, hogy mennyivel jobban járunk, ha hűsítőként ezt az italt választjuk.

tovább


2017. 06. 15.

MI AZ A BPA?

Miért csak a csecsemőkorúak esetében szentelünk kiemelt figyelmet ennek a kérdésnek, amikor 14 éves korig fokozottan és még a felnőtt szervezetre is hatással van?

tovább