3+1 jel, hogy nem iszol eleget


2017. 10. 03.

3+1 jel, hogy nem iszol eleget


Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire fontos a megfelelő napi folyadékbevitel, de sajnos még mindig nem vesszük elég komolyan. Néhány jel, ami arról árulkodik, hogy ideje változtatnod ezen az egészséged érdekében!

Az egész napos pörgés mellett nem érezed, hogy szomjas vagy és nap végén csak azt veszed észre, hogy alig ittál valami. Ha az alábbi tünetekkel találkozol mindenképpen érdemes figyelned a fogyadék fogyasztásra.

 

Folyamatosan éhes vagy

Vannak olyan egymást követő napok vagy hetek, amikor folyamatosan éhesnek érzed magad?

Bizony a folyadékhiányban keresendő az ok. Az agyad azon része, amely az éhségérzetért és az étvágyért felelős, ilyenkor összezavarodik és a szomjúságot is éhségként érzékeled.

Kiszárad a bőröd

Ha folyamatosan kiszárad az ajkad, vagy száraz a bőröd és szemszárazságot is tapasztalsz, akkor  lehet, hogy a szervezeted jelzi, hogy kevés a folyadékbevitel.

 

Gyakran szédülsz

Ha nem iszol eleget a véred beürüsödik, így a szívednek is többet és erősebben kell dolgoznia, ami gyakori szédüléshez vezethet.

Folyton betegeskedsz

Minden hónapban van egy-két nap, amikor egy kis betegség ágynak dönt? Ez semmiképpen sem normális.

A megfelelő mennyiségű folyadék többféleképpen is segít megtisztítani a tested a káros anyagoktól, de ha dehidratált vagy a szervezeted a vérből vonja el a vizet, ettől a betegségekre is fogékonyabb leszel.

Nincs más teendőd, mint figyelni a napi vízmennyiségre, mert így nem csak energiával töltöd fel magad, hanem megspórolod magadnak a drága kozmetikumokat, vitaminokat és gyógyszereket.

 


Téma további cikkei

2017. 07. 25.

Csapvíz vagy ásványvíz?

Nyáron a folyadékpótlás fontosságát hangsúlyozza minden fórum. De vajon a csapvíz vagy az ásványvíz a jobb megoldás a szomjoltásra? Esetleg van egy harmadik is?

tovább


2017. 07. 18.

Hogyan szoktassuk rá a gyereket a vízivásra?

A 30 fok feletti hőmérséklet nem csupán a felnőttek és idősek, hanem a gyerekek szervezetét is megviseli. Ebben az időszakban a folyadékfogyasztás egészségünk megőrzésének kritikus pontja. Íme pár tanács, hogy a gyereket rávegyük a vízivásra.

tovább


2017. 07. 13.

Víz diéta?!

A víz jóllakottság érzetet kelt, gyorsítja az anyagcserét, eltávolítja a méreganyagokat. Enyhíti a fejfájást, javítja a bőr állapotát és még számtalan jótékony hatását tudnánk felsorolni. Ki ne szeretné ezeket fokozni?

tovább