Mi történik, ha nem iszol eleget?


2017. 08. 04.

Mi történik, ha nem iszol eleget?


Nem is gondolnád, milyen kevés folyadékveszteség elég a kiszáradáshoz. Testünk 60 százalékos víztartalma, ha csak 1,5 százalékkal csökken, máris jelentkezhetnek a kellemetlen tünetek.

Fejfájás

Gyakran tapasztalod, hogy az egész napi hajtás után megfájdul a fejed? Nem biztos, hogy ez mindig a stressz számlájára írható. Gondold végig, mennyi folyadékot ittál aznap. Nagy valószínűséggel nem elegendőt, és a fejfájás is erre figyelmeztet.

Fáradtság

Ismerős a délutáni, napközepi fáradtság? Ennek hátterében is állhat a kevés vízfogyasztás.  A vérnyomás csökken, és a vér lassabban áramlik az agy felé – ettől érezed magadat reménytelenül álmosnak. Sőt a kevés ivás még a biztonságos autóvezetést is kockáztatja.

Veszélyes vércukorszint

Kutatások igazolták, hogy a megfelelő folyadékmennyiség hiánya a vércukorszint megemelkedéséhez vezethet. Ha ez tartósan fennáll, nagy esély van a cukorbetegség kialakulására is.

Teljesítménycsökkenés

2 százalékos folyadékveszteség 10 százalékkal csökkenti a teljesítményedet az edzőteremben. Figyelj oda mozgás előtt, közben és után is a megfelelő vízfogyasztásra!

Száraz bőr

A belső vízhiány külső jelekben is megmutatkozhat. Ilyen például a száraz bőr. Különösen akkor figyelj a kellő vízbevitelre, ha sok kávét iszol, vagy sokat edzel, hiszen ilyenkor fokozott a kiszáradás veszélye, ami száraz, viszkető bőrt hagy maga után.

Szédülés remegés

Ha nem iszol eleget, a szervezeted lassítja a vér bőr felé áramlását, ezért fordulhat elő fázás, remegés. A szédülést pedig szintén a lelassult véráramlás okozza. 

Fontos, hogy ne várd meg, míg szomjas leszel, pótold időben a folyadékot!

 


Téma további cikkei

2017. 11. 28.

A tökéletesség 3 lépése

A Lux Aqua hálózati vízautomaták három lépcsős víztisztító technológián keresztül garantálják a mindig frissen szűrt tiszta vizet.

tovább


2017. 10. 27.

Mit jelent a BioCote® védelem?

A Lux Aqua hálózati vízautomaták a külső és belső védelemről egyaránt gondoskodnak. Három lépcsős víztisztító technológián keresztül garantálják a mindig frissen szűrt tiszta vizet.

tovább


2017. 07. 17.

Ízesíts!

Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos a megfelelő napi folyadékmennyiség elfogyasztása. Sajnos ez sok embernek gondot jelent, egyszerűen azért, mert nem szeretik a tiszta vizet. Nekik gyűjtöttünk össze pár tippet!

tovább